Møt dama bak NATT&DAGs nye spalte: «ILLUSTRERT TWEETENSKAP»

Snart kommer NATT&DAGs nye spalte, «Illustrert tweetenskap», der Saralinn Hembre (@snarasnill) illustrer norske tweets. Hvem er hun, hva mener hun om norsk twitter, og hva er det med vennskap som gjør at hun liker å henge med venner?

b
a

Hei Saralinn! For et eksotisk navn. Er du innvandrer?

– Jeg er ikke innvandrer. Jeg er født i Norge, men jeg er kvart finsk. Navnet Saralinn er bare et lite fritidsnavn mamma og pappa fant på.

Hva gjør du når du IKKE maler tweets?

– Jeg går på skole, så det blir jo en del skolearbeid, men jeg liker også å være med venner. Ellers har jeg jo nettopp begynt å illustrere Svein Strømmens limerickspalte i Dagbladet en gang i uka.

Grattis med Dagbladet-dealen! Du sier du liker å henge med venner. Hva liker du best med vennskap?

– Å ha noen man kan være seg selv med, noen man kan åpne seg for, noen man kan dele opplevelser med… Det kan rett og slett ikke sammenlignes med noe annet.

…Ikke engang… Twitter?

– Vel… Å være med venner handler ikke om å få en gullstjerne eller en «retweet», men om så mye mer.

Hvis vi tar av oss konfliktskylappene… Hva misliker du ved Twitter(-miljøet)?

– Format-rushet. Jeg nevner i fleng: manden, meme’s, brae og Stor Forbokstav i Liten Forbokstav Ord. Noe av det var veldig morsomt i starten, men det kan bli litt mye masete kopiering i feeden til tider.

Jeg har hørt deg bli omtalt som «den eneste morsomme jenta på twitter». Hvordan reagerer du på kvinnefiendtlige komplimenter hentet fra The Games upubliserte #SoMe-kapittel?

– Hehe, sånne teite komplimenter funker ikke på meg. Eller gjør de det…? Når det er sagt, morsomme jenter på twittern: @tanvihelene, @ikketeft, @antipesti, @hedvickey… Og noen som så å si har gitt seg: @helveteica og @kajsadrittpus

La oss ha et mal-LOL-lemma. Hva ville du helst malt, og hvorfor?

1) En klissvåt Knut Olav Åmås som i skjul sender lapp til en enda våtere Fjordman på trikken mens det lyner og tordner utenfor.

2) En partilederdebatt med alle partilederne representert, men med ett ekstra parti som heter Hestepartiet (HP), representert av en hest med dressjakke som står på to ben og tror den er et menneske.

– Alternativ 1 legger opp til et mye mer spennende og stemningsfullt bilde preget av kontraster: Kontrasten mellom ustabilt tordenvær og en varm, lun og trofast trikk. I tillegg til at bildet tar for seg en reell sak som seeren vil synes er stas å se på fordi de «skjønner tegninga», da blir både jeg og leseren stolte av oss selv. Alternativ 2 er jo mye humor, men alternativ 1 har så mye mer å ta i. Mer å være glad i.

Godt valg. Neste mal-LOL-lemma:

1) Sympatisk finlandshettekledd mann i 70-årene som kveler Erna Solberg med en rosa sløyfe, mens han bruker den andre hånden til å skrive klok kronikk i Aftenposten.

2) Anders Nilsen og Abu fra Tabu som sitter på bakken og drikker champagne utenfor Angst bar, og bruker vennene sine som levende tak mens det lyner og tordner.

– Det er lettere for meg å formidle elementene i alternativ 2 tror jeg. I tillegg til at det hadde vært ganske vittig å lage Anders Nilsen og Abu når jeg tenker meg om. To artige menn må jo bare bli enda artigere på lerretet.

Heftig! Du slutter på videregående neste år, noen planer for året som kommer?

– Etter VGS vil jeg gjerne bare ta det litt rolig. «I think that you’ll be doin’ just fine. If you’d relax a little», som mine venner som siterer Eminem pleier å si. Vurderer grafisk design eller keramikk eller noe på noen folkehøgskoler i Danmark. Når det kommer til å male, tenker jeg at det ofte kan bli litt for mye av det gode…

Da er det bare én ting å si! Når kommer første post i spalten?

Supersnart (i morgen)!

Nice!

Pssst… Her er en liiiten snikpremiere på Illustrert Tweetenskap via et av scenariene i Mal-LOL-lemmaet over:

snara malolemma

Ellers, da? Jo, følg Saralinn på twitter HER: https://twitter.com/snarasnill